tiistai 28. huhtikuuta 2020

Mökkitalkkaripalvelua Tampere Pirkanmaa ympäri vuoden. Keväisin kesäisin syksyisin pihojen puutarhojen uudistamisia nurmikoiden luonnista pihapuiden leikkauksiin istutustöihin maanmuokkauksiin puutarhajyrsimellä, leikkaustuotosten haketuksiin



Mökkitalkkaripalvelua Tampere Pirkanmaa ympäri vuoden. Keväisin kesäisin syksyisin pihojen puutarhojen uudistamisia nurmikoiden luonnista pihapuiden leikkauksiin istutustöihin maanmuokkauksiin puutarhajyrsimellä, leikkaustuotosten haketuksiin stihl 460 hakkurilla:


Tiedustelut tilaukset ensisijassa 
E-mail: Talonmiespalvelu@gmail.com
Puhelin whatsup 044-3380291
Parasta palvelua yleensä sähköpostilla mistä näkee alustavat toiveenne. 

Kesken työpäivän hommissa vastailu on monasti murahtelua tai jopa vaarallista tai mahdotonta jos on konemelua tmv.

Kotitalousvähennysoikeus piha- ja puutarhatöistäni, kuitti tilaussähköpostiinne missä: Osoitteenne, toiveaikanne ja että homma hoituu käteisellä.




Nurmikon perustaminen syytä tehdä huolella kaikkine alusavinen muokkaus- ja raivaustöineen:

Mikäli nurmikoksi kaavailtu maa-alue on päässyt pahasti ruohottumaan taimittumaan, sammaloitumaan etc on syytä ottaa puutarhajyrsin avuksi maan kuohkeuttamiseen.


Tarjoamme pihojen puutarhojen puutarhajyrsintää Stihlin / Viking puutarhajyrsimellä millä on jyrsintäleveys 85 cm. Katso blogista paremmin
https://puutarhajyrsinta.blogspot.com

Tuleva toimivaksti tarkoitettu nurmikenttä salaojitetaan
ja pohjamaa muotoillaan niin, ettei siinä ole vettä kerääviä painanteita. Ennen kylvöä maa kalkitaan ja lannoitetaan. Kalkki parantaa maan rakennetta ja vapauttaa ravinteita nurmiheinien käyttöön. Peruskalkitukseen käytetään nopeavaikutteista Biolan Puutarhakalkki maan happamuudesta riippuen 40–100 kg/100 m².


Sopiva peruslannoitus on esim 30–50 litraa Biolan Luonnonlannoitetta 100 m²:lle. Kalkitus- ja lannoitustarpeen voi selvittää teettämällä maasta viljavuustutkimuksen ennen nurmikon perustamista. Monasti toki monet etenevät ns "perstuntumalla" ja lopputulos on toimiva kun valmiita turpeita ja puutarhamultia käytetään.

Paras kylvöaika on toukokuussa ja kesäkuun alussa, jolloin maassa on vielä luontaista kosteutta. Nurmikon voi kylvää myös syksyllä, elokuusta syyskuun puoliväliin asti, jolloin nurmiheinät ehtivät taimettua ennen pakkasia.

Nurmikon pinta tasoitetaan, haravoidaan ja jyrätään ennen kylvämistä. Siemenet kylvetään ristikkäisistä suunnista nurmikentän yli. Siemeniä varataan noin 2–3 kg/100 m². Tässäkin asiassa monet etenevät "perstuntumalla" nakellen siemenet perstuntumalla. Monasti ostetaan joko pikkupihaan se pikku siemenpussi ja isompaan se iso siemenlaatikko, niin muutaman euron tilaa vievää siemenpussukkaa ei sitten viitsi säästellä.

Kylvön jälkeen siemenet peitetään kevyesti haravoimalla ja kylvös jyrätään. Kun nurmikko on itänyt, aloitetaan kastelu ja kastellaan aina kerralla kunnolla, jotta kasvualusta kastuu tarpeeksi syvältä! Monasti jätetään sadetin yöksi päälle, jollei niitä sateita kuivaan aikaan tule.

Säännöllinen nurmikonhoito eli ruohonleikkaus
takaa elävän nurmikon ja pihapuiden karsinnat hyvät sadot luumu-, kirsikka- ja omenapuihin.

--------------------
https://mokkitalkkaripalvelua.blogspot.com/
--------------------------------